برگزاری چهارمین جلسه کمیته کشاورزی ملایر

برگزاری چهارمین جلسه کمیته کشاورزی ملایر

دوره آموزشی : کارگاه آموزشی اصول و روشهای نوین پرورش انگور
دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 7 تاریخ انتشار : 1399/2/21 توسط 826 نفر دیده شد

برگزاری چهارمین جلسه کمیته کشاورزی ملایر


چهارمین جلسه کمیته کشاورزی روز یکشنبه 21 اردیبهشت ماه 1399 در محل نمایندگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان در شهرستان ملایر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق همدان، ابتدای جلسه حميدرضا نجفی مسئول نمایندگی اتاق همدان در شهرستان ملایر بیان داشت "مسائل و مشکلات باید در جلسات کمیته جمع بندی و کارشناسی گردد تا در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شود."
 وی گزارشی کوتاه از "اقدامات انجام شده در کمیته کشاورزی نظیر برگزاری جلسات، دوره های آموزشی، پیگیری مسائل و مشکلات این بخش و ... "را ارائه نمود. 
نجفی افزود "در نظر داریم انجمن انگور و کشمش شهرستان را زیر نظر اتاق بازرگانی تشکیل دهیم تا مسائل این بخش به صورت جدی تر پیگیری و حل گردد."
 سپس احمد قیاسوند نایب رئیس کمیته اظهار داشت "در شهرستان باغ های پیشرو و کشاورزان نمونه زیادی وجود دارد که دیگر کشاورزان می توانند از این باغ ها بازدید نمایند."
 وی "مشکل برق چاه های روستای بابا رئیس را از مشکلات مهم آن منطقه" دانست و خواستار پیگیری آن شد.
قیاسوند همچنین بر "تشکیل کارگروه کنترل کیفیت و  قیمت گذاری کشمش" تاکید نمود.
 سپس مجید رستمی رئیس پژوهشکده انگور دانشگاه ملایر "هدف پژوهشکده را توانمند کردن کشاورز" دانست و "مشکل کمبود دانشجو در رشته کشاورزی را عدم انگیزه کافی" برشمرد.
 وی پیشنهاد داد "صندوق حمایت از کشاورزان جهت هدفمند کردن یارانه های مستقیم کشاورزی تشکیل گردد و محصولات کشاورزی وارد بازار بورس شوند."
همچنین جعفر حیدری رئیس هیات مدیره مرغداران گوشتی استان "مشکل تسهیلات و عدم حمایت بانک عامل را مهمترین عامل عدم ایجاد زنجیره تولید غیرمالکیتی در صنعت مرغداری" دانست و خواستار "پیگیری جدی تر برای حل این مشکل" شد.
 وی همچنین "کمبود نهاده را یکی دیگر از مشکلات مرغداران" برشمرد و اظهار داشت "متاسفانه شرکت پشتیبانی دام نهاده را ذخیره و با وجود کمبود، آن را وارد بازار نمی کند."
در ادامه دیگر اعضای کمیته به مشکلاتی نظیر "عدم حمایت دولت از باغداران، عمل نکردن به مصوبات توسط بانک های عامل، بی کیفیت بودن نهاده های کشاورزی در بازار، عدم استفاده از تمام ظرفیت و امکانات دانشگاه ها در بخش کشاورزی، عدم آموزش کافی به کشاورزان، استفاده از روش سنتی جهت خشک کردن انگور، روش های قیمت گذاری نامناسب در محصولات و نهاده های کشاورزی و ..." اشاره کردند. 
محسن ملکی معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان مطالبی را به شرح ذیل بیان داشت: 
-    از ابتدای امسال خسارات زیادی به باغات شهرستان وارد شده که در تلاشیم این خسارات را جبران کنیم. 
-    در بحث بیمه کشاورزان متأسفانه خود کشاورزان استقبال نمی کنند و اکثر کشاورزان شهرستان بیمه ندارند. 
-    در بحث آموزش با همکاری اتاق بازرگانی و پژوهشکده انگور دوره های خوبی برگزار شده و در صدد هستیم دوره های آموزشی بیشتری متناسب با فصول سال برای کشاورزان برگزار نماییم.
-     در بحث طرح فراز حدود ٧۵ هکتار از باغات شهرستان را فراز نموده و امسال ٨٠ هکتار دیگر را نیز در دست اقدام داریم که انتظار داریم با توجه به اعتبارات کافی و مزایای بسیار زیاد این طرح  کشاورزان استقبال بیشتری نمایند.
-     هدف پژوهشکده انگور و مرکز تحقیقات استفاده از تمام ظرفیت های باغات است که در این زمینه این دو مجموعه اقدامات بسیار ارزشمندی از جمله پرورش اقلام دیگر و نایاب انگور در شهرستان انجام داده اند.
-     در بحث سموم متاسفانه کشاورزان شهرستان بیش از اندازه و در زمان های نامناسب از سموم استفاده می کنند که پیشنهاد می کنیم کشاورزان قبل از استفاده از سموم و کودها به کلینیک های گیاه پزشکی که در شهرستان وجود دارد مراجعه نمایند.
-     در بحث بارگاه های انگور متاسفانه با توجه به تسهیلات و شرایط آن استقبال و حمایت خوبی از آن توسط کشاورزان نشد. 
-    در بحث روغن کربنات واردات این محصول در حیطه یک الی دو نفر است و دلالان زیادی در بازار این محصول وجود دارد و این باعث شده قیمت و کیفیت آن متغیر باشد.
-     در بحث ایجاد صندوق حمایت از کشاورزان تشکل های کشاورزی باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهند و پیگیر ایجاد آن باشند.

 

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English