بیست و یکمین نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی همدان

بیست و یکمین نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی همدان

دسته بندی : اخبار شناسه خبر : 3572 تاریخ انتشار : 1398/9/27 توسط 533 نفر دیده شد

بیست و یکمین نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی همدان

بیست و یکمین نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی،صنایع،معادن وکشاورزی همدان با حضور ریاست اتاق،دبیرکل و برخی روسای کمیسیون های تخصصی اتاق همدان برگزار شد.

رئیس اتاق همدان در این نشست ابتدا ضمن خیرمقدم به اعضا محترم هیئت نمایندگان و همچنین روسای کمیسیون های تخصصی اتاق همدان تاکید کرد کمیسیون های اتاق به عنوان اتاق فکر و بازو های مشورتی پارلمان  بخش خصوصی استان نقش مهمی در رفع موانع و تسهیل در امور فعالین اقتصادی دارند.
در ادامه این نشست  نسترن شریفی رئیس کمیسیون آموزش پژوهش و بهره وری اتاق همدان گزارش مختصری از اقدامات صورت گرفته در این کمیسیون ارائه نمود، وی افزود با توجه به شرایط بیماری تلاش شده تا اغلب جلسات را بصورت ویدیو کنفرانس برگزار نماییم  و به برگزاری دو جلسه حضوری با نفرات محدود  اکتفا شده است.شریفی افزود در سال جاری 21  جلسه آموزشی در اتاق برگزار شده است.4 جلسه هیئت رئیسه برگزار شده است. شریفی افزود در مورد ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه در سامانه طرح تاپ فعالیت های اثربخشی صورت گرفته و با پیگیری های انجام شده اغلب واحدهای صنعتی در این سامانه  ثبت نام کرده و موجب تقویت ارتباط جامعه صنعتی با دانشگاهیان شده است.
در ادامه طاهره ایزدی دبیر کل اتاق در همین راستا افزود کمیسیون آموزش اتاق 33 نفر عضو داشته  و میزان مشارکت اعضا 80% بوده که 3 کمیته فعال داشته،ایزدی افزود از این کمیسیون  1 مورد مشکل به صحن شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی رفته که انتظار می رود در راستای انعکاس مشکلات آموزشی و حل و فصل آن در شورا تلاش بیشتری صورت پذیرد وی تاکید کرد کمیسیون ها می بایست به سمتی حرکت نمایند که اعضای کمیسیون در واقع اعضای اتاق بوده و  فضایی ایجاد شود  که به عضویت اتاق درآیند.دبیر کل اتاق خاطر نشان کرد خوشبختانه زیر مجموعه این کمیسیون اولین تشکل انجمن موسسات آموزشی در کل کشور در اتاق همدان به ثبت رسید و مشغول فعالیت هستند.
 در همین راستا رحیم مرتضایی عضو هیئت نمایندگان اتاق همدان خوستار  ایجاد زمینه  برای برگزاری دوره های آموزشی  بخش معدن شد.
رئیس اتاق همدان افزود تا حد زیادی به جهت برخی مسائل حضور برخی از افراد دولتی در دو کمیسیون آموزش و حقوقی اجتناب ناپذیر هست،وی تاکید کرد روسای کمیسیون ها و اعضا محترم هیئت نمایندگان اگر نیازی در حوزه آموزش احساس کردند می توانند موارد را جهت برگزاری دوره های تخصصی انعکاس نمایند.
در ادامه علی اکبر فلاح نایب رئیس اتاق همدان تاکید کرد متاسفانه اقدام افراد در بدنه دستگاه ها متغایر با  مسئولین ارشد دستگاه ها می باشد که این امر مهمی است که می بایست مورد بررسی واقع شود.
رئیس کمیسیون مالیات کار و تامین اجتماعی در ادامه گزارشی از عملکرد این کمیسیون در سال جاری ارائه نمود وی موضوع بررسی عملکرد قانون مالیات های مستقیم  و شناخت چالش های بخش خصوصی در برخورد با این قانون و ارائه راهکار در خصوص قانون مالیات و مالیات بر ارزش افزوده و مطالعه و بررسی تجربه های سایر کشورها در مالیات بر مصرف، احصاء قوانین مخل کسب و کار مالیاتی و تامین اجتماعی و پایش فضای کسب و کار و رفع موانع و چالشهای موجود فعالان اقتصادی، تهیه گزارشات کارشناسی، برگزاری نشست های کارشناسی به جهت پیگیری مطالبات بخش خصوصی و مذاکره با مسولان به جهت رفع موانع تولید در حوزه تخصصی کمیسیون،پیگیری و پیشنهاد اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده با توجه به اینکه این قانون هم بد نوشته شده و هم بد اجرا می شود. چرا که اساساً با توجه به عنوان قانون مالیات بر ارزش افزوده" کالا " می باشد. و لذا بایستی این مالیات از خریدار نهایی کالا اخذ شود و نه از فعال اقتصادی را از مهم ترین اولویت های این کمیسیون برشمرد.

رئیس کمیسیون مالیات اتاق همدان افزود در حال حاضر خدمات و خریدهای دولتی که توسط اسناد خزانه و اوراق به فروشندگان صورت می گیرد، باعث خارج شدن سرمایه در گردش از دست تولیدکنندگان گردیده. لذا پیشنهاد می گردد بانک ها موظف به خرید این اوراق متناسب با نرخ سودهای خود در زمان سررسید آن گردند تا فعالان اقتصادی از این بابت ضرر و زیان کمتری متحمل گردند.

نایب رئیس اتاق همدان افزود  پیگیری مربوط به معافیت مالیاتی کالاهای صادرتی و بخشنامه های متناقض در تحویل ارز حاصل از صاردات و بررسی چالش مالیاتی که تعهد ارزی برای صادرکنندگان ایجاد می کند و ارائه راهکار در این زمینه برای کمک کردن مشکلات و مسائل موجود و مبتلابه صادرکنندگان و همچنین توجه به امر آموزش و برنامه های آموزشی جهت مودیان، اعضای اتاق و اعضای هیئت های نمایندگی اعم از مالیاتی و تامین اجتماعی و تلاش در جهت ایجاد وحدت رویه در آراء صادره ،ایجاد کارگروه تخصصی برای بررسی لوایح  و طرحهای پیشنهادی دولت و مجلس در حوزه قوانین تامین اجتماعی، کار و رفاه اجتماعی و ارائه پیشنهادات مناسب به کمیسیون و احصاء قوانین و دستورالعملها و بخشنامه های مغایر قانون و نظارت کامل بر هیئت های تشخیص مطالبات مالیاتی و تامین اجتماعی از طریق دریافت گزارشات و تجزیه و تحلیل در هیئت نظارت بر اساس شاخص های تعریف شده در آئین نامه نظارتی از دیگر موضاعاتی بوده است که در سالجاری توسط این کمیسیون مورد بحث،بررسی و پیگیری قرار گرفته است.

علیرضا زارعی عضو هیئت نمایندگان اتاق همدان در رابطه با مسائل مالیاتی اظهار داشت  متاسفانه سازمان امور مالیاتی مبلغ ارزش افزوده اصل پولی را که هنوز از سوی دولت به فعالین اقتصادی پرداخت نگردیده را سر موعد مطالبه و دریافت می نماید که انتظار می رود با پیگیری های اتاق و دستگاه ای ذیربط این موضوع مورد بازربینی واقع شود.

خسرو طالبی عضو دیگر هیئت نمایندگان از برخورد های سلیقه ای نهادهای مالیاتی استان ابراز گلایه کرده و خواستار سازو کار عادلانه و صحیحی جهت دریافت مالیات از فعالین اقتصادی شد،وی افزود انتظار می رود با افراد شناخته شده ای که سالیان متوالی بعنوان صادرکننده نمونه معرفی شده و مایه اعتبار استان هستند برخورد شایسته ای صورت گیرد.

جعفری رئیس کمیسیون صنایع نیز در این جلسه اظهار داشت به عملکرد کمسیون نمره قبولی نمیدهم که به دلایل متعددی از جمله شیوع بیماری نتوانستیم آن گونه که شایسته است جلسات کمیسیون را برگزار نماییم.وی افزود حضورانجمن های تخصصی صنعتی در کمیسیون الزام آور هست و با حضور این انجمن ها میتوانیم موانع این حوزه را  بررسی و تسهیل نماییم. وی افزود 45 عضو در این کمیسیون 30% مشارکت داشته که مشکلاتی که  کرونا ایجاد کرد برای ما  مسئله ساز بوده است
جعفری افزود متاسفانه هم اکنون در شهرک ها مشکل اینترنت داریم که برگزاری جلسات مجازی را با مشکل روبرو ساخته است.
در ادامه امیر اسلامیه نایب رئیس دوم اتاق همدان در این جلسه خواستار حضور  نماینده خانه صنعت در کمیسیون ماده 100 سازمان استاندارد شد و افزود در 80% جلسات نماینده حضور نداشته و  این موضوع موجب تضعیف فعالین بخش خصوصی گردیده است.
سپس هادی خورشیدی رئیس کمیسیون بازار پول تامین مالی و سرمایه گذاری گزارش مختصری از فعالیت های کمیسیون ارائه نمودند وی  اظهار داشت این کمیسیون در حال حاضر44 عضو دارد و  متوسط میزان مشارکت اعضا 40%  بوده است.
خورشیدی افزود از این کمیسیون 42 مورد از مشکلات و موانع جهت طرح و بررسی در شورای گفتگو تقدیم دبیرخانه شورا گردیده است،وی تاکید کرد میانگین حضور مسئولین در جلسات کمیسیون نیز 40% بوده است،ایشان عدم اعطای تسهیلات بانکی توسط بانکهای استان به بخش مسکن،عدم هماهنگی بانکها در اجرای تصمیمات قانونی دولت ، مجلس ، بانک مرکزی و تصمیمات ستاد تسهیل استانداری و سهم بانکهای خصوصی در ارائه تسهیلات استانی، بررسی مشکل ناشی از اخذ سند تک برگی به عنوان وثیقه بانکی،استعلام تخصیص ارز از بانک مرکزی پس از اخذ کد هشت رقمی ثبت سفارش از وزارت صمت و بررسی مسئله واحدهای تملیکی بانک ها را از مهم ترین مسائلی برشمرد که در این کمیسیون مورد بررسی واقع گردیده است.

رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه گذاری اتاق همدان در پایان افزود باپیگیری های بعمل آمده با عنایت  به مشکلات بانک ها در پرداخت تسهیلات مقرر گردید سقف اختیارات بانک های استان در این زمینه حداقل 71 % افزایش یابد.

در ادامه امین ابوالقاسمی به ارائه گزارش مختصری از فعالیت های کمیسیون گردشگری پرداخت وی در ابتدا تاکید کرد بدون تردید شیوع بیماری کرونا بیشترین خسارت را در استان به حوزه گردشگری وارد ساخت و برگزاری جلسات را هم با مشکلاتی روبرو ساخت.نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق همدان افزود  در حال حاضر این کمیسیون حدود 50 عضو با مشارکت50% داشته و در سالجاری 13 موضوع از مهمترین مشکلات حوزه گردشگری را جهت رفع موانع به صحن شورای گفتگو برده ایم
نایب رئیس کمیسیون گردشگری صنایع دستی و هنری اتاق همدان بررسی مشکلات صدور پروانه ساختمانی هتل ها،پیشنهاد نیازسنجی فضاهای اقامتی استان و ساماندهی خانه مسافرها وفضاهای اسکان آموزش و پرورش،تسریع در واگذاری موزه خصوصی ،تسهیلات بانکی در بخش گردشگری و ارائه یارانه های دولتی به تسهیلات و ارزیابی تأسیسات در حال پیشرفت توسط بانکها و تسهیلات ارزان قیمت در بخش خدمات حمل و نقل گردشگری،حذف مالیات و ارزش افزوده ،معافیت مالیاتی از تورهای زیارتی (آقای جعفر منش) و بررسی و پیگیری -جاده های حادثه خیز مربوطه به علیصدر را از مهم ترین مواردی برشمرد که در سالجاری توسط کمیسیون گردشگری،صنایع دستی و هنری مورد پیگیری واقع شده اند.وی عضویت وحضور دائم دو تن از معاونین سازمان میراث فرهنگی را امری مثبت و اثرگذار تلقی کرده و افزود عضویت مسئولین امر گردشگری در جلسات کمیسیون موجب تسریع در اجرای برخی مصوبات بوده است.

 


 

 

عنوان سایت مرجع :
آدرس سایت مرجع : لینک
اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی همدان
آرشیو خبرنامه ها
اتوماسیون اداری
ثبت نام آنلاین کارت بازرگانی
طرح شکایات
تماس باما
نقشه سایت
English